Sluiten
Huidige taal: Nederlands
 

Wissel van taal:

CoronaMelder

Hoe werkt de app

De app stuurt je een bericht als je enige tijd in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het coronavirus. Wil je weten of je ook besmet bent, dan kun je je gratis laten testen. Zo voorkom je dat jij het virus onbewust op anderen overdraagt.

 1. De app ziet via bluetooth of je dicht bij iemand bent geweest die ook de app heeft.
 2. Hoe sterker het signaal, hoe dichterbij je was.
 3. De app werkt zonder je locatie, naam, mailadres, telefoonnummer of andere contactgegevens. De app weet niet wie jij bent, wie de ander is of waar jullie zijn.
 4. Als je in de buurt bent geweest van iemand met het coronavirus en die de app heeft, krijg je later een melding van de app.
 5. Als je zelf het coronavirus krijgt, kun je dit (vrijwillig) in de app laten weten. Dan waarschuwt de app mensen met wie je contact hebt gehad. In deze melding staat alleen wanneer ze in de buurt zijn geweest van een besmet persoon. Niet wie dit is en waar ze die persoon zijn tegengekomen.
Wanneer krijg ik een melding?

Als je positief getest bent op corona in een testregio, dan kun je dit vrijwillig aangeven in de app, samen met de GGD. Als een GGD-medewerker je belt met de testuitslag, vraagt deze jou dan ook of je anderen wilt waarschuwen via de app. Als je hiervoor kiest, ziet de ontvanger niet wie je bent of waar er contact is geweest. Over de melding beslis je zelf, het is niet verplicht en gaat niet automatisch.

Bekijk hier of je in een gemeente woont van deze testregio’s:

 • GGD Drenthe
 • GGD Gelderland-Zuid
 • GGD IJsselland
 • GGD Noord- en Oost-Gelderland
 • GGD Twente
Wat staat er in de waarschuwing?

In de melding staat hoeveel dagen geleden je dicht bij iemand was die later corona bleek te hebben. Het is niet bekend wie dat was, waar of wanneer precies.

Je krijgt ook advies over wat je het beste kunt doen tijdens deze proefperiode in de testregio’s

 • Heb je geen klachten? Doe een coronatest en blijf thuis tot je de uitslag weet
 • Heb je (lichte)klachten die passen bij corona? Doe een coronatest en blijf thuis tot je de uitslag weet
 • Heb je ernstige klachten of zit je in een risicogroep? Bel je huisarts.
Ik ben positief getest op corona, wat nu?

Als je positief getest bent op corona, dan kun je dit vrijwillig aangeven in de app, samen met een medewerker van de GGD. Zo kun je anderen waarschuwen. De ontvanger ziet niet wie je bent of waar er contact is geweest. Over de melding beslis je zelf, het is niet verplicht en gaat niet automatisch.

Wil je meer weten?

Alle veelgestelde vragen

Home