CoronaMelder
Logo CoronaMelder app

Wat moet ik weten nu CoronaMelder weer actief is na een landelijke pauze?

Ik heb op Koningsdag mensen gezien. Is dat geregistreerd?

Ja. Ook tussen 28 april en 1 mei hield CoronaMelder-app via willekeurige codes bij of je iemand ontmoet hebt die ook de app gebruikt. CoronaMelder stuurde alleen tijdelijk geen meldingen uit als je dicht bij een app-gebruiker was, die achteraf besmet bleek. Zodra CoronaMelder weer actief werd, zijn die waarschuwingen alsnog verstuurd.

Ik ben positief getest tussen 28 april en 1 mei en ben al door de GGD gebeld. Er is niets gevraagd over CoronaMelder. Moet dat alsnog?

Wanneer je gebeld werd door iemand van de GGD voor bron- en contactonderzoek, heb je een casenummer gekregen. Als je met dat casenummer naar je regionale GGD belt, kunnen meldingen alsnog worden verstuurd. Zo worden de mensen die jij gezien hebt alsnog gewaarschuwd dat zij misschien besmet zijn.

Ik heb een iPhone. Wat merk ik als de notificaties weer aan gaan?

Daar merk je niks van, tenzij je de afgelopen dagen in de buurt bent geweest van een andere CoronaMelder-gebruiker die achteraf corona bleek te hebben. Dan krijg je via CoronaMelder alsnog een melding.

CoronaMelder meldt mij dat ik tussen 28 april en 1 mei in de buurt ben geweest bij iemand die besmet is met corona. Klopt die melding wel?

Ja, want ook tussen 28 april en 1 mei hield CoronaMelder via willekeurige codes bij of je iemand ontmoet hebt die ook de app gebruikt. De CoronaMelder-app stuurde alleen tijdelijk geen meldingen uit als je dicht bij een app-gebruiker was, die achteraf besmet bleek. Zodra CoronaMelder weer actief werd, zijn die waarschuwingen alsnog verstuurd.

Ik krijg een melding van CoronaMelder. Het is nu te laat om te testen. Wat moet ik doen?

In de melding staat precies wat je moet doen. Was het contact meer dan 10 dagen geleden én heb je geen klachten? Dan hoef je je niet te laten testen. Krijg je het advies om je meteen of na enkele dagen te laten testen? Maak dan een afspraak bij de GGD via www.coronatest.nl of bel 0800-2035. Houd je Burgerservicenummer bij de hand. Heb je al contact gehad met je GGD en een ander advies gekregen? Volg dan het advies van je GGD.

CoronaMelder gaf tussen 28 april en 1 mei tijdelijk geen meldingen van een mogelijke besmetting door. Wat moet ik doen als ik alsnog een melding krijg dat ik bij een besmet persoon in de buurt ben geweest tussen 28 april en 1 mei?

Ook op tussen 28 april en 1 mei hield CoronaMelder via willekeurige codes bij of je iemand ontmoet hebt die ook de app heeft. Op het moment dat de app weer actief werd, controleerde CoronaMelder of er de afgelopen dagen een CornonaMelder-gebruiker bij jou in de buurt was, die besmet bleek. De app rekent uit hoe lang het risicovolle contact geleden was en geeft je advies of en wanneer je je moet laten testen.