Taal: Frysk
CoronaMelder
Logo CoronaMelder app

KoroanaMelder data dashboard

De cijfers zijn bijgewerkt tot en met woensdag 20 april 2022. In verband met het stopzetten van CoronaMelder op 22 april 2022, worden de statistieken op deze pagina niet meer wekelijks bijgewerkt.

Actieve gebruikers van CoronaMelder:

.

De grafiek laat zien hoeveel mensen de CoronaMelder-app actief gebruiken.

Je kunt meer informatie vinden op de GitHub pagina van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Grafiek actieve gebruikers van CoronaMelder per maand. De grafiek begint met iets meer dan 3 miljoen gebruikers in mei 2021, met een hoogtepunt in juni 2021. Daarna wordt een daling ingezet tot in januari 2022 iets minder dan 2 miljoen mensen CoronaMelder gebruiken, waarin het aantal gebruikers weer stijgt naar bijna 2,5 miljoen gebruikers.

Brongegevens grafiek

Actieve gebruikers CoronaMelder
Maand Aantal actieve gebruikers

Mensen die anderen waarschuwden via CoronaMelder:

.

Als je positief getest bent op corona, dan kun je dit vrijwillig aangeven in de app, samen met een medewerker van de GGD. De grafiek laat zien hoeveel mensen dit hebben gedaan na landelijke introductie van CoronaMelder op 10 oktober 2020.

In verband met het stopzetten van CoronaMelder op 22 april 2022, worden de statistieken niet meer bijgewerkt.

Grafiek verzonden notificaties via CoronaMelder per maand. Sinds oktober 2020 een gestage stijging, enigzins afgevlakt in de zomermaanden van 2021.

Brongegevens grafiek

Aantal waarschuwingen via CoronaMelder
Maand Aantal gedeelde sleutels per maand Aantal gedeelde sleutels, cumulatief

Testaanvragen waar een notificatie aan vooraf ging

.

Waarvan positieve uitslagen:
.

De grafiek laat zien hoeveel mensen zich lieten testen na een notificatie van CoronaMelder sinds ingebruikname van de app op 10 oktober 2020.

In verband met het stopzetten van CoronaMelder op 22 april 2022, worden de statistieken niet meer bijgewerkt.

Testaanvragen met notificatie vooraf Positief getest
Grafiek testaanvragen naar aanleiding van een notificatie. Een gemiddelde van rond de 18 duizend, met uitschieters naar boven in december 2020 met bijna 49 duizend testen, en minder testaanvragen in de zomermaanden van 2021. Het percentage positief getest neemt sinds december 2021 toe.

Brongegevens grafiek

Testaanvragen na notificatie CoronaMelder
Maand Aantal testaanvragen na ontvangen notificatie Waarvan positief

Positieve testuitslagen waar een notificatie aan vooraf ging, met/zonder klachten

.

Waarvan positief zonder klachten:
.

De grafiek laat zien hoeveel mensen zich lieten testen na een notificatie van CoronaMelder, het coronavirus bleken te hebben, en hoeveel van hen geen klachten van het coronavirus hadden.

In verband met het stopzetten van CoronaMelder op 22 april 2022, worden de statistieken niet meer bijgewerkt.

Klachten Geen klachten
Grafiek testaanvragen waar een notificatie aan vooraf ging per maand, opgesplitst in aantal klachten en geen klachten. In de zomer van 2021 lieten minder mensen zich testen, en waren er ook weinig mensen positief zonder symptomen. Vanaf november neemt dit weer toe met een absoluut recordaantal aanvragen in maart 2022.

Brongegevens grafiek

Testaanvragen na notificatie CoronaMelder
Maand Aantal testaanvragen Aantal testaanvragen waarvan positief getest Aantal positief geteste personen zonder klachten Percentage positief geen klachten

Effect CoronaMelder

61% van de mensen die een coronatest hebben aangevraagd na een notificatie van CoronaMelder, waren nog niet benaderd vanuit het reguliere bron- en contactonderzoek.